Onze Werkwijze:

“Onze zorg dat bent U”

Als u met overlijden geconfronteerd wordt dan komt er ontzettend veel op u af. Wanneer u het wenst dan komen wij direct naar u toe om te delen in uw verdriet maar ook om u zakelijk bij te staan. U zult ondanks onze zorg toch wel het gevoel hebben dat u, zonder het te willen, in een achtbaan bent terecht gekomen. Nadat een arts de dood heeft vastgesteld kunnen wij de overledene gaan verzorgen en ondanks de hectiek afspraken gaan maken over rouw, condoleance, begraven en nazorg.

Een lastig onderwerp is om voor het sterven afspraken te maken over de laatste wens. Toch is het goed om dit onderwerp vooraf met elkaar te bespreken, want vooraf een laatste wens invullen kan veel onnodige vragen en verwarring voorkomen. Vraag bij ons het boekje “Mijn Laatste Wens” aan. Indien nodig kunnen we dit boekje ook samen met u invullen. U kunt dit doen door te bellen 0172-23 33 38 of door een e-mail te sturen naar info@vanstaverenbegrafenissen.nl

Als de dood door een arts is vastgesteld gaan we de overledene verzorgen. De verzorging van de overledene is vooraf gezien misschien een moeilijk moment maar het kan ook een prachtig moment worden wat ook de rouwverwerking ten goede kan komen. Wil de familie dit zelf doen of laat ze dit over aan de begrafenisondernemer. Ook hier zijn verschillende varianten mogelijk. Het enige wat wij willen is dat u zich hier prettig bij voelt en dat dit in alle rust kan gebeuren.

Als de overledene is verzorgt dan dient de volgende vraag zich aan: waar wilt u de overledene opbaren? Thuis opbaren is altijd heel mooi maar niet altijd mogelijk. Ook in de kerk wordt door velen gewenst. In een rouwcentrum of een ander gebouw kan ook  altijd en hoeft niets af te doen aan de waardigheid  van het afscheid nemen. Een combinatie van twee varianten is ook mogelijk. Uw wensen en mogelijkheden vormen het uitgangspunt.

Nadat afgesproken is waar de overledene zal worden opgebaard gaan we bespreken wanneer de begrafenis gaat plaatsvinden. Daarnaast stellen we het moment vast voor condoleren en waar dat plaats zal vinden. Bovendien stellen we een ontwerp op voor de rouwkaarten en de rouwadvertenties. Alles gebeurt naar uw wens en in uw tempo.

Er zijn heel veel zaken die wij voor u regelen nadat de relevante punten met u besproken zijn. Wij regelen alles en vergeten niets. Een paar voorbeelden noem ik zoals: kosters, organisten, muziekgroepen, predikanten of pastores, aangifte van overlijden, eventueel aanvraag bij de burgemeester voor later begraven, etc. Hebt u hierover vragen stel ze ons gerust. Wij zijn ervoor om uw vragen te beantwoorden. Onze zorg dat bent u.

Onze zorg dat bent u. U moet waardig afscheid kunnen nemen van uw dierbare. Op de dag van de condoleance en van de begrafenis zorgen we dat alles in de puntjes geregeld is maar ook op de dag erna en ook bij de nazorg.

Onze zorg dat bent U.

Wilt u meer weten? Bel 0172-23 33 38 voor meer informatie! U kunt ook mailen: info@vanstaverenbegrafenisverzorging.nl